#1 2010-03-07 19:20:56

 Mike_Mil

ŁOWCA DRANI

Skąd: Milicz
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 35
Punktów :   

Ryba by Mike_Mil

Podam mój, i tylko mój sposób na chrupiącą,pachnącą i pyszną rybkę......

potrzebujemy składniki:
około 1 kg filetów z ryb - najlepiej z sandacza,okonia lub szczupaka  ,  przepis pasuje do każdej ryby,nawet do kupnego fileta ryby morskiej,może być także filet z karpia....
2 jajka
duża łyżka musztardy
duża łyżka chrzanu tartego
mąka
bułka tarta
sól
pieprz
olej,masło,smalec
do smażenia
nać koperku,cytryna

po kolei :

filetujemy rybkę,żeby miała jak najmniej ości,czyścimy,płuczemy,odsączamy z wody,solimy i pieprzymy do smaku,posypujemy z oby dwóch  stron posiekanym koperkiem.....
do głębokiego talerza wbijamy całe dwa jajka,dodajemy musztardę i chrzan,doprawiamy solą,pieprzem ,dodajemy mąki aby uzyskać rzadkie ciasto naleśnikowe.....
filety namaczamy w naszym cieście,po czym obtaczamy w bułce tartej,smażymy na gorącym tłuszczu powstałym z oleju,masła i smalcu w stosunku 1:1:1
zrumienione filety skrapiamy cytryną i podajemy z świeżym pieczywem .....

osobiście filetuję rybę wraz z skórą,omijam w ten sposób proces skrobania ryb,ale niestety zabiera to wiele smaku......

życzę smacznego,i proszę o wieści czy smakowała rybka po mojemu...przepis wymyśliłem całkiem sam

Offline

 

#2 2010-03-07 19:59:49

 Jeux

Trapper

3569418
Skąd: Milicz
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 51
Ulubiona Ryba: Okoń

Re: Ryba by Mike_Mil

Takie sobie   smak jak smak  ale z małą flaszeczka lepiej podchodzi
pyszne   polecam sprawdzone


Czasem woda w rzece natrafia na zakole i „robi sobie przystań”

Offline

 

#3 2018-07-15 22:18:12

Kines

Nowy użytkownik

Zarejestrowany: 2018-07-15
Posty: 1
Punktów :   
WWW

Re: Ryba by Mike_Mil

Jutro przetestuję. Wydaje się ciekawym pomysłem kulinarnym.

Offline

 
Tutaj możesz wpisać treść, która ma sie ukazać w stopce forum.

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
more