#1 2010-03-12 16:43:51

 Jeux

Trapper

3569418
Sk±d: Milicz
Zarejestrowany: 2010-02-19
Posty: 51
Ulubiona Ryba: Okoń

Okoń w sosie piwnym (pikantnym)

Okoń w sosie piwnym (pikantnym)

okoń(najlepiej filety)
panierka: m±ka, jaja,bułka tarta
przyprawy: sól, pieprz,kucharek, chili, papryka słodka, czosnek, maga(w płynie)
zielony ogórek
po jednej ¶wieżej papryce; zielona, czerwona, żółta
cebula
piwo dobre gatunkowo
Oczy¶cić paprykę, usun±ć ziarna i pokroić w paski. Obrać cebulę i pokroić na cztery. Obrać ogórka i pokroić w plastry, ułożyć na półmisku. Paprykę i cebulę pokropić obficie mag±, oprószyć Kucharkiem i odstawić do lodówki. Jaja roztrzepać i dodać sól, pieprz. Obtoczyć ryby w panierce;m±ka, jajko, bułka. Na głębokiej patelni rozgrzać masło. Pod koniec smażenia każdej ze stron fileta podlewać piwem. Usmażon± rybę układać na plastrach zielonego ogórka. Po zakończeniu smażenia ryby do tej samej patelni wrzucić paprykę z cebul± i zalać piwem, dodać masła. Gotować na małym ogniu aż warzywa zmiękn±. W razie potrzeby dolać piwa(może odparować). Sos doprawić do smaku, zagę¶cić m±k±(rozpuszczon± w zimnej wodzie). Podawać na ciepło.Smacznego.


Czasem woda w rzece natrafia na zakole i „robi sobie przystań”

Offline

 
Tutaj możesz wpisać tre¶ć, która ma sie ukazać w stopce forum.

Stopka forum

RSS
Powered by PunBB
© Copyright 2002–2008 PunBB
Polityka cookies - Wersja Lo-Fi


Darmowe Forum | Ciekawe Fora | Darmowe Fora
Haus Röte